top of page
Ara

AVM Dış Cephe LED Aydınlatma


AVM Dış Cephe LED Aydınlatma
AVM Dış Cephe LED Aydınlatma

AVM’ler çeşitli büyüklerde olabilen, reyonlar ve mağazalardan oluşan, firma bünyesinde veya kooperatif olarak çalışan çarşı kompleksleridir. Bu komplekslerin amacı tüketicinin her türlü ihtiyacını karşılamaktır. Aynı zamanda AVM’Ler şehrin sanatsal yapılarını oluşturan yaşam alanlarından biridir. Birçok farklı mağaza ve ticari malı tüketicilerin önüne sermenin yanısıra alışverişin yanında sosyal faaliyetlere de imkân sunan ziyaretçi sayısı yüksek AVM’ler için ise dış cephe büyük önem taşımaktadır.


AVM’lerin dış cepheleri, mimari tasarımın bir parçasıdır ve ziyaretçilerin dikkatini çekmekte önemli bir rol oynamaktadır. Doğru aydınlatmayla özellikle geceleri görsel bir güzellik yaratılabilmektedir. AVM’lerin özellikle giriş cepheleri ziyaretçileri karşılaması sebebiyle aydınlatma bakımından çok önemlidir.


AVM’lerde dış cephe aydınlatması sayesinde prestij vurgulanmakta ve hoş bir karşılama yaratılmaktadır. Mimari ve dış cephe aydınlatmaları ile binaların formları ortaya çıkarılmakta ve tasarımları ile binanın estetiği ve güzelliği artırılmaktadır. AVM’lerin bulunduğu konumun karakterini de meydana getiren dekoratif dış cephe aydınlatmaları, statik ve dinamik olup mimari bir katkı sağlamaktadır. Bu katkı sayesinde şehirler özgün bir karaktere de sahip olabilmektedir.


AVM dış cephe aydınlatmalarının insanlar üzerindeki etkisi büyüktür. Yaratılmak istenen etkiye göre farklı aydınlatma fikirleri bulunmaktadır. Bu aydınlatma fikirlerinin tasarımı süresince ışık kirliliği ve ışık ihlalinden kaçınılmakta ve enerji tasarruflu aydınlatma çözümleri kullanılmaya çalışılmaktadır. Böylece dekoratif dış cephe aydınlatmasının uluslararası standartlara uyulması sağlanmaktadır.


AVM dış cephelerindeki dekoratif aydınlatmalar ile binanın bulunduğu çevreye de bir değer katılmaktadır. Mimari ile uygun dış cephe aydınlatmasında kullanılan ışık efektleri binanın yer aldığı alan için gerekli aydınlatmayı da sağlamaya yardımcı olmaktadır. Başarılı bir AVM dış cephe aydınlatması, ziyaretçilerin ilgisini çekilebilmekte ve onları AVM’lere yönlendirebilmektedir. Dış cephe tasarımı AVM’lerin niteliği hakkında bilgi verir. Aydınlatma tasarımının, mimari tasarım ile birlikte yürütülmesi AVM’lerin mimari karakterini ortaya çıkarmaya daha fazla yardımcı olmaktadır.


AVM’lerde enerji en çok aydınlatmalar için harcanmaktadır. Gelenekselleşmiş ışık kaynakları hem çok fazla enerji tüketmekte hem de görsel açıdan estetik bir görüntü sağlamaya uzaklardır. Led aydınlatmalar birçok özelliğinin yanında ekonomik olması sebebiyle dış cephelerde tercih edilmektedir. AVM dış cephe led aydınlatmaların kullanılması harcanan enerji miktarını düşürmektedir. Ayrıca Led kontrol sistemleri ile AVM dış cephelerinde farklı ve etkileyici aydınlatma tasarımları da yapılabilmektedir. DMX kontrollü aydınlatma uygulamaları dekoratif dış cephe aydınlatmasında istenilen tasarımın gerçekleşmesini sağlamaktadır.


DMX dış cephe aydınlatması AVM cephelerinde de sıkça kullanılmaktadır. Bunun sayesinde armatürlerin uzaktan kontrolü sağlanmaktadır. RGB dekoratif aydınlatmalar kullanılarak istenilen bütün renkler ile dış cephede ışık animasyonları yapılmaktadır. DMX dış cephe aydınlatmalar, kullanıldığı binanın mimari özelliklerini vurgulamakta ve daha çekici hale getirmektedir. Led parlaklıkları değiştirilerek beyazın farklı tonları da oluşturabilmektedir.


RGB dekoratif DMX kontrollü aydınlatmalar her renk için belirli aralıklara sahiptir ve kullanılması durumunda cephede hareket yaratılabilmektedir. Led aydınlatma sistemlerine yapılan yatırım büyük bir enerji tasarrufunun yanında maliyetlerin düşmesi de sağlanmaktadır.


AVM dış cephesinde led aydınlatmaları ile binaya çekicilik kazandırarak görsel tasarım da vurgulanmaktadır.

25 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page