top of page
Ara

LED Aydınlatma Sisteminin Enerji Tasarrufuna ve Yaşam Alanına Katkısı

Güncelleme tarihi: 19 Nis 2023


Yaşadığımız evren büyük bir enerjiye sahiptir ve insanoğlu yaşam alanı içerisinde aydınlatma dahil tüm enerji kaynaklarını kullanmaktadır.


Her geçen gün hızla gelişen ve değişen yaşamımız aydınlatma ihtiyacımızın olmadığı her alanı imkansız kılmaktadır. Buna bağlı olarak tasarruf kavramı hayatımıza girerek; ışığın, enerjinin her anlamda dengeli ve yeteri kadar kullanılmasına kapı aralayarak, ekonomi k projelerinin de bu bağlamda gelişmesine katkı sağlamaktadır.


LED aydınlatma sistemleri, enerji tasarrufunun ana noktalarından birisi olarak geliştirildi. Aydınlatma sektörünün ana teması olarak bilinen enerji tasarrufuna sahip olan ampuller, aynı şekilde LED içerikli ürünler kullanıcıların yüksek ışık potansiyelinden yararlanmasını sağlarken enerji verimliliğini de en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyor.


Görsel aydınlatma sektöründe kullanılan LED aydınlatma sisteminin diğer aydınlatma sistemlerine göre minimum enerji harcadığı bilinen bir gerçek.


Kullandığımız diğer tüm aydınlatma ampulleri aldıkları enerjinin yüksek bir kısmını ısı olarak yayarken, LED’lerin etrafına ısı yaymadığını ve aldığı enerjinin büyük bir kısmını ışık olarak yansıttığını söylemek mümkün.


Halojen ve Floresan lambalara göre çok daha uzun ömürlü olan LED aydınlatma armatürleri, sizlere ortalama 60.000 saatlik kullanım ömrü sunuyor.


LED aydınlatma ürünleri uzun ömürlü olmakla birlikte termal darbelere ve mekanik darbelere karşı dayanıklıdır.


Bu durumda LED aydınlatma ürünlerinin diğer aydınlatma ürünlerine göre çok daha dayanıklı olduğunu biliyoruz. Günlük hayatta kullandığımız sıradan lambaların Kızılötesi ve UV radyasyonu bulunuyorken çevreye zararlarının olmadığını söylemek mümkün mü? Fakat LED aydınlatma ürünlerinde Kızılötesi (Özel imalat haricinde) ve UV radyasyonu olmadığı için tamamen çevre dostudur.


Yaşam alanınızda kullandığınız aydınlatmalarda güvence aramakta haklısınız. Bu durumda LED gibi zararlı gaz barındırmayan sistemler sizlerin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamanıza olanak sağlayacaktır.


LED aydınlatma ampullerini takarken ve çıkarırken rahatlıkla elleyebilirsiniz. Çünkü watt cinsinden çektiği enerjinin büyük bir kısmını ışığa dönüştürdüğünden gövdesi ısınmamıştır.

Belki de her zaman kullandığınız sarı ve beyaz ışıkların dışına çıkmak istediğiniz de eliniz kırmızı, mavi veya yeşil bir LED aydınlatma ampulüne uzanabilir.


Eğer bir Sera işletmecisiyseniz, bitkilerinizin ihtiyacı olan ışığı geceleri LED ampulleri ile sağlayabilirsiniz. Bu şekilde tarımsal üretime sağladığınız katkı ülke ekonomisine de fayda sağlayacaktır.


Şimdi sizde hem yüksek potansiyelli ışık enerjisinden faydalanarak enerjiden tasarruf etmek ve sağlıklı bir yaşam alanına sahip olmak için LED aydınlatma armatürlerinden kullanım alanı ve ihtiyacınıza göre LED projektör, sokak lambası, park bahçe armatürü, yada dekoratif amaçlı ve aydınlatma olarak da ciddi katkı sağlayan ürünlerden birini kullanmaya başlayabilirsiniz.


18 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page