top of page
Ara

LED Lens Nedir?

Güncelleme tarihi: 7 Haz 2022


LED’lerin aydınlatma uygulamalarındaki yeri ve önemi her geçen gün artmaktayken bununla birlikte birçok kompanent de gelişmektedir.


LED Lensler de LED Mercekler ve LED Reflektörler ile birlikte gelişen bu kompanentler arasında yerini almaktadır.


LED’ler özel bir istek ya da özel bir seri olmadığı müddetçe 90 derece, 110 derece ve 130 derece olarak imal edilirler.


LED’ler Lenssiz olarak, birçok aydınlatma armatüründe kullanılabilirler ancak fazla verimli olmazlar. LED’lerin verimini artırmak ve ışığı daha uzak ve geniş alanlara yaymak için LED Lensler, LED Mercekler ve LED Reflektörler kullanılmaktadır.


Günümüzde bu konuda ismini duyurmuş birçok firma mevcut olmakla birlikte bu firmalar ülkemizde henüz geniş bir sektör haline gelememiştir. Ancak ne yazık ki, sektörün bu açığından faydalanan kötü niyetli birçok kişi veya kurum, internet üzerinden kendilerini imalatçı olarak göstermekte ve bu tür LED ürünler satmaktadır.


LED Lensler, LED Mercekler ya da LED Reflektörler üretmek kolay bir iş olmamakla birlikte, donanımlı bir ekip, sektörel tecrübe ve birçok teknik bilgi gerektirir. LED üreticileri LED Mercekleri, 2 derece, 4 derece, 6 derece, 8 derece, 10 derece, 15 derece, 25 derece, 30 derece, 45 derece, 60 derece, 70 derece olarak üretirken, LED Reflektörleri ise 12 derece, 15 derece, 28 derece, 36 derece, 38 derece, 40 derece, 60 derece olarak üretmektedirler. LED Lensler ise 40 derece, 60 derce, 90 derece ve 100 derece olarak üretilir. Tüm bunların yanı sıra daha farklı derecelerde LED’ler de isteğe bağlı ve özel olarak üretilebilir.


LED Mercekler genellikle duvar aydınlatmalarında kullanılır. Örnek vermek gerekirse, wall washer ürünler örnek gösterilebilir. 10 derece mercekli bir wall washer ürünle yaklaşık 60 metre uzaklığa ışığını ulaştırabilmektedir.


LED Reflektörler ise genellikle mağazalardaki ray spotlarda kullanılır. LED Downlightlar üzerinde LED Reflektörler kullanılarak ışık objelerin üzerine doğru şekilde yansıtılır. Böylece objeler daha şık ve güzel bir görünüm kazanır.


LED Lensler ise yüksek direkli sokak lambaları ve projektörler gibi ürünlerde ihtiyaçlara bağlı olarak kullanılır ve istenilen bölgeye odaklanarak yoğun miktarda aydınlatılması sağlanır.

385 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

PCB Nedir?

bottom of page