top of page
Ara

LED Sokak Aydınlatma

Güncelleme tarihi: 7 May 2022


LED Sokak Aydınlatma
LED Sokak Aydınlatma

LED Sokak Aydınlatma, Şehirlerimizin ortak kullanım alanlarında aydınlatma ihtiyacı en fazla olan alanlarımız parklarımız ve sokaklarımızdır. Bu alanlarımızın en verimli şekilde aydınlatılması yasa dışı faaliyetlerin (Hırsızlık, Kapkaç, Darp, Terör eylemleri vb.) önlenmesi ve ortak alanların yaşam kalitesinin artırılması için çok önemlidir. Üstelik sokakların aydınlatılması sadece araçlarımızın değil aynı zamanda yayaların da görünürlüğünü ve güvenliğini sağlamaktadır. Bu nedenle sokak aydınlatma çalışmaları, özellikle yoğun nüfuslu şehirlerde belediyeler başta olmak üzere tüm yönetim birimlerinin ağırlıklı olarak üzerinde çalıştığı bir konudur.

Sokak aydınlatmaları son yıllarda, uzaktan kontrolü mümkün olan, tasarruf sağlayan, verimli enerji kullanan ve çevresinden bilgi toplayan sistemler üzerinden yapılmaktadır. Akıllı aydınlatma adı verilen bu sistemlere olan ihtiyaç her geçen gün artmakta ve metropol olarak adlandırdığımız büyük şehirler, hızla verimli ve akıllı aydınlatma sistemlerine geçmektedir. Akıllı aydınlatma şehirler için daha verimli, çevre dostu ve etkili çözümler sunmaktadır.

İnsanlar, aydınlatılmış sokaklarda kendini huzurlu ve güvenli hisseder. Terör olaylarıda dahil olmak üzere hırsızlık da dahil birçok yasa dışı faaliyette aydınlatmanın önemi büyüktür. Şehrin sokak kenarları, ıssız köşeleri ve yayalar tarafından sıkça kullanılan kaldırımları da aydınlatılınca bu güven ve huzur ortamı genişler. Üstelik led sokak aydınlatma larının düzenli ve sağlıklı bir şekilde yapılması şehrin günlük yaşam süresini uzatır ve sosyal hayatın zenginleşmesine katkı sağlar. Estetik bir biçimde aydınlatılmış sokaklar, binalar, caddeler ve birçok alan, şehrin görünümüne de pozitif etki yapar. Şehir, ulusal ve uluslararası anlamda tanınan ve tercih edilen bir şehir görünümüne kavuşur. Günlük tabir ile şehir gece boyu “yaşayan” bir şehir olur ve bu da şehri daha yaşanabilir kılar.

Sokak aydınlatmalarında LED sokak armatürleri tercih edilmektedir. LED sokak aydınlatma lambaları ile aydınlatılan şehirlerde karbon salınımının azaldığı LED armatürlerin çevre dostu olduğu dünyaca bilinen bir gerçektir. Belediye bütçelerinin ciddi bir yer oluşturan aydınlatma giderleri, LED armatürler ile birlikte aydınlatmaların enerji tüketim ve bakım giderleri kadar gerilemektedir. Bu da LED sokak lambalarının çevre dostu olduğu kadar tasarruflu ve verimli olduğunu da göstermektedir.

Küresel ısınma ve karbon salınımı ile mücadele için oldukça önemli bir silah olan LED sokak aydınlatmalar gelişmiş tüm ülkeler tarafından uygulanmaktadır. Uzun ömürleri, verimlilikleri, tasarrufları ve güvenlikleri ile LED sokak aydınlatma lambaları şehirlerimiz için diğer aydınlatma seçeneklerine göre oldukça bir kullanım sunmaktadır.

12 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

PCB Nedir?

bottom of page