top of page
Ara

Sanayi Tesislerinde ve Belediye Açık Alanlarında LED Aydınlatma Nasıl Kullanılır?

Güncelleme tarihi: 8 May 2022

Sanayi Tesislerinde ve Belediye Açık Alanlarında  LED Aydınlatma Nasıl Kullanılır?
Sanayi Tesislerinde ve Belediye Açık Alanlarında LED Aydınlatma Nasıl Kullanılır?

LED Aydınlatma “Light Emitting Diode” cümlesinin kısaltılmasından meydana gelen ve “ışık yayan diyot” anlamını içeren bir sözcüktür. 20.yy başlarında icat edilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır.


LED Aydınlatmanın elektronik ürünlerde kullanılması ise 1962 yılına rastlar. Bu yıllarda LED Aydınlatma az da olsa adını duyurmaya başlamıştır. Ancak 1980’li yıllar LED Aydınlatma için bir milat olmuştur. Bu tarihlerde LED’ler beyaz renginin yanı sıra sarı, kırmızı, yeşil ve mavi renklerde de üretilmeye başlanmıştır. Bu renkler insanların dikkatini çekmiş ve LED kullanımı her geçen gün artmaya devam etmiştir. Günümüzde ise LED Aydınlatma hayatımızın birçok noktasında kullanılmaktadır.


LED Aydınlatmalar, birçok boyut ve şekilde üretilebilmektedir. Düşük enerji ile çalışması ve uzun ömürlü olması LED Aydınlatmaların tercih edilme sebepleri arasındadır. Klasik bir flaman lamba 1500 Saat, Florasan lamba ise 30.000 Saat kullanılır. LED bir lamba ise 50.000 Saatten fazla kullanım sağlar. Gelişen teknoloji ile birlikte LED Aydınlatmalar üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 100.000 Saate kadar hizmet verebilecek olan LED’ler de geliştirilmeye başlanmıştır.


LED Aydınlatmalar, enerji tüketimi çok düşük olan aydınlatma sistemlerinden oluşurlar. Kullanımı kolay, uzun ömürlü, ışık verimliliği fazla, dayanıklı ve doğa dostu olan LED Aydınlatmalar, çok az ısınır ve doğru akımla çalışırlar.


LED Aydınlatmalar, artık hayatımızın birçok alanında kullanılmaktadır. Elimizdeki bir uzaktan kumandanın üzerindeki sinyal ışıklarından devasa büyüklükte bir futbol sahasınının aydınlatılmasına kadar LED Aydınlatmalardan yararlanılmaktadır.


Uzun zamandır üretilen otomobillerde de LED kullanımı oldukça yaygındır. Bahçelerde, yollarda, panolarda, trafikte, cep telefonlarında, bilgisayarlarda ve diğer elektronik aletler başta olmak üzere birçok alanda LED Aydınlatmalar kullanılmaktadır.


Sanayi tesislerinde LED Aydınlatmaların kullanımı da artmıştır. Bunun sebebi sanayi tesislerinin sürekli aydınlatmaya ihtiyacı olması ve LED’lerin en dayanıklı ve en ekonomik aydınlatma sistemleri olduğudur.


Bir diğer yandan birçok belediye caddelerine, sokaklarında, meydanlarına ve sosyal yaşamın geliştiği tüm bölgelere LED Aydınlatma sistemlerini kullanmaktadır. Dayanıklı, ekonomik, kaliteli ve uzun ömürlü olduğu için tercih edilen LED Aydınlatma sistemleri, gün geçtikçe gelişerek hayatımızı kolaylaştırmaya devam etmektedir.

11 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page